Рекорд за най-много предлагани коктейли във Варна (СНИМКИ) 14.03 | 15:38

В заведение беше поставен рекорд за най-много предлагани коктейли

От Пламена Вълчева

Нов световен рекорд направиха днес президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев и колегите му от едно варненско заведение, предава БТА.

Екипът, в който е и двукратният световен шампион от състезанията по барманство Васил Колев, бе оценен от Джак Брокбанк, съдия от "Гинес - световни рекорди".
В менюто на бара фигурират 2014 коктейла. Едно от условията днес бе посетителите да поръчват напитка по номер, а барманите да им я приготвят и сервират. Най-голям брой от предлаганите в заведението коктейли са на основата на ликьори, обясни Пенчев.
Сред най-екзотичните са такива със саке или марсала - прегоряло вино.

Днес Пенчев представи и дебютен коктейл с името "Морска столица". Напитката е посветена на град Варна и кандидатурата му за Европейска столица на културата през 2019 година.
Първият световен рекорд за най-много предлагани коктейли в едно заведение е поставен точно във Варна от Пенчо Пенчев през ноември 2002 година. Тогава в менюто са фигурирали 974 миксирани напитки.

Две години по-късно рекордът е подобрен от римски бар, където са започнали да предлагат 1001 коктейла. През 2012 година Пенчев си връща първенството с 1244 коктейла. Година по-късно постижението му е подобрено от бар в столицата на Шри Ланка Коломбо, който предлага 1501 напитки. 

Може да видите всички снимки в нашата галерия. 

Водещи

Най-четени