Страховито чудовище изплува в езеро в Перник (ИЛЮСТРАЦИЯ) 27.08 | 11:58

Свидетел видял зелената му глава, наричат го Теви

От Гергана Златкова

Градска легенда за чудовище със страховит вид, което се крие в езерото Урса, шокира и притесни не на шега перничани.

Част от жителите на миньорския град дори са ентусиазирани да го заловят, за да спре да тормози тях и близките им, пише в. "България днес".

От асоциация "Феномени" са готови да направят проучване на мястото със специален уред, който показва наличие на извънземни.

Страховитото същество е било забелязано до тинестите води на Урса, близо до квартал Тева.

Местни роми, препитаващи се с копаене на въглища, са си поставили за задача да го заловят, след като един от тях е осъществил контакт очи в очи със чудовището. Той пожелал да остане анонимен, за да не го сметнат за луд:

"Истина е, видях го с очите си. Случи се малко преди свечеряване до езерото. Обичам да се разхождам там. Главата му е много странна, цветът – зелен, а брадичката и очите му са почти като човешките. Горната част на черепа му е доста широка, вратът – издължен.

Физиономията му е набраздена с дълги бръчки. То просто стоеше и ме гледаше. В началото се изплаших, но безпокойството ми изчезна изведнъж.

Изпитах усещането, че ми предава свои мисли по телепатичен път. И разбрах, че няма от какво да се страхувам. Наблюдавах го около 2 минути, след което се скри във високата растителност. Това стана преди около месец. Оттогава всяка вечер се връщам с надеждата да го видя отново, но не иска да се покаже.

В квартала се говори, че преди години нещо много странно се случило. Голям брой военни се качили в парка и отцепили гората. В района не се допускали цивилни и нищо не било съобщено за секретната работа на униформените.

Упорито се носела мълвата, че от небето е паднало нещо голямо, което изкопало огромна дупка в земята. След посещението на военните останал разкопан ров на мястото, където днес се намира водоемът.

Водещи

Най-четени