Страшна оферта! Продават видинско село с жителите 26.01 | 12:45

Обявата направо взриви интернет пространството

От Надежда Стоянова

Ако покрай изненадите на звездите, подаряващи си острови, някога ви се е искало и вие да си купите нещо подобно, значи не трябва да изпускате тази обява. Е, става въпрос за село във Видинско, но пак звучи интересно.

Не, това не е никаква шега, а съвсем реална обява, пусната в сайт за онлайн пазаруване. Офертата е за селото Черно поле и се продава заедно с "местните крадливи мургави жители". Само за едно денонощие любопитното предложение събра близо 3000 прочитания.

"Продава се цялото село Черно поле барабар с циганите. Селото е много красиво и много голямо. Има три махали и много голямо землище. Циганите са крадливи, но при строга ръка могат да се вкарат в релсите и да ви работят без пари. Обявата е само за сериозни клиенти. Възможен коментар на цената след оглед и на място! Заповядайте по всяко време!", написа продавачът Иван Смърданов.

Оказа се обаче, че оставеният за връзка телефон е оставен на гласова поща. Така евентуалните купувачи няма да могат да се свържат и да разпитат за подробности, но пък нищо не пречи мераклиите да се разходят да разгледат на място.

Ясно е, че в основата на тази шега са постоянните кражби. Нищо ново, особено във все по-обезлюдяващите населени места в Северна България, където на мястото на тръгващите си българи се "нанасят" възмургавите ни събратя, готови да обезкостят зарязаните къщи.

След като преди време цялата ни страна се оказа предложена за продан в Ebay, вече нищо не може да ни учуди. Припомняме, че според идейните двигатели на предишната обява, тя беше форма на протест срещу отпадането на ограниченията за закупуване на земя от чужденци у нас. Само ще отбележим, че подобно нещо хрумна още през 2006 г. на един австралиец, който се опита да хариже Нова Зеландия, при това с начална цена на търга само един австралийски цент.

Водещи

Най-четени