Технологиите, които приемаме за даденост 13.12 | 18:44

Или как в дигиталния свят, в който живеем, за да чуем звука от модем, трябва да си пуснем някоя песен на Skrillex

От Ивайло Коралски

През последните 20 години технологиите се превърнаха в толкова неизменна част от нашия живот, че повечето хора вече ги приемат за даденост.

Технологичният напредък, започнал от появата на интернет, така се интегрира в ежедневието ни, че много от нас вече забравиха миналото, изпъстрено със старите и неудобни алтернативи.

Колегите ни от Div.bg предлагат 10 технологии, които модерният човек приема за даденост.

Тъчскрийн технологията

Работата с устройствата вече е улеснена максимално чрез тъч технологията. Извършваме бързи и прецизни действия, а те дори не изискват наличието на определени бутони. Мултифункционалността на тъчскрийн технологията извежда работата и забавлението на едно съвсем различно ниво.

DVR

Вече няма нужда да нагласяте видеото да записва любимото ви предаване, защото по това време сте заети и няма да можете да го гледате. Кабелните и сателитните оператори вече предлагат запис. Освен това вече имате възможността да слагате на пауза телевизионното излъчване, за да отидете до тоалетната, например. Добре дошли в бъдещето.

Дигиталната фотография

Проявяването на лента и носенето ѝ в кварталното фото вече са дейности, принадлежащи на миналото. Модерни компютърни програми позволяват да докарате на снимките си професионален вид у дома. Без да принуждавате служителите във фотото да виждат всеки ваш фотос.

Останалото, в Div.bg.

Водещи

Най-четени