Манчестър Юнайтед определи цената на Димитър Бербатов 02.04 | 10:27

"Червените дяволи" ще искат сума от 6 милиона паунда за трансфер на българина

От Краси Киров

Манчестър Юнайтед ще иска 6 милиона лири за трансфер на Димитър Бербатов, съобщава Daily Mail.

Това е поставената цена на българския футболист, напускащ английския шампион през лятото на 2012 година, информира изданието.

Както е известно, още преди седмици мениджърът на Берба Емил Данчев разкри, че нападателят няма да бъде спиран да си търси нов отбор през лятото, въпреки че преподписа с Юнайтед за още една година.

Активираната клауза в договора на Митко, който акостира на "Олд Трафорд" през 2008-ма година, има единствено значението, че "червените дяволи" искат да се подсигурят, че ще му вземат трансферна сума.

Мениджърът на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън постоянно индикира през този сезон, че няма да разчита на българина и е признал това пред Емил Данчев, тъй като желаел да гради състава на шампионите около скоростта - този елемент от играта обаче не е силно изразен в Бербатов.

Според различни източници има поне 6 отбора, които с радост биха привлекли Митко в редиците си. Милионерите от Пари Сен-Жермен по принцип се свързват с когото и да е от топ футболистите в света, поради неизчерпаемите си финансови ресурси.

Валенсия, Малага и Севиля са кандидатите от Испания, като се смята, че "прилепите" държат най-много да освежат офанзивната си линия, макар тимът на Севиля да изглежда по-нуждаещ се от нови попълнения.

Треньорът на Галатасарай Фатих Терим призна, че иска да привлече Бербатов през лятото като част от амбициозния проект на турския гранд да атакува Шампионската лига и да остави сериозна следа там - това е и едно от изискванията на Митко към новите си работодатели - той желае да участва в най-комерсиалния турнир в света.

Федерико Македа, който има опит и в Серия А, и като съотборник на Берба в Манчестър Юнайтед, заяви, че българският нападател би паснал идеално на стила и схемата на Антонио Конте в Ювентус.

Грандът от Торино се опитва да спечели титлата в Италия, но дори и това да не се случи, "старата госпожа" изглежда сигурна в класирането си в зона "Шампионска лига".

Най-четени