Национален портал дава възможности за връзка с партньори за износ 22.03 | 13:40

Порталът беше представен на среща в Добрич

От Ивайло Ачев

На среща в Добрич експерти от Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия (ИАМСП) представиха стартиралия Национален експортен портал, съобщават от Областна администрация Добрич.

Порталът дава възможност на българските фирми да получат необходимата им маркетингова информация и да осъществят връзка с потенциални партньори. Регистрацията в сайта е безплатна.

Експортният портал е част от проекта ""Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия". Интересни са и други дейности по проекта, чрез които бизнесът получава безвъзмездна помощ за излизане на международния пазар - организиране на търговски мисии, бизнес форуми и др., както и участие в международни панаири и специализирани изложения.

В рамките на проекта е предвидено организиране на обучителни семинари за повишаване капацитета и експортната ориентация на бизнеса в България. Фирмите могат да се възползват от проекта, който ще приключи през април 2013 г., като следят актуалната информация на Националния експортен портал и на сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.