Трима от свитата на Брендо остават в ареста 07.06 | 16:35

Задържане под стража за Ивайло Йорданов, Матей Боев и Тинко Гарев

От Филипа Тодева

Софийският апелативен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" за трима от членовете на организираната престъпна група за наркоразпространение, ръководена от Евелин Банев-Брендо.

БТА допълва, че това са задържаните при операция "Кокаинови крале". За тях се смята, че са разпространявали дрога в Италия.

В същото време на сочения за лидер на групата - Евелин Банев /Брендо/, съдът наложи "подписка". Той обаче също остава в ареста, тъй като е задържан по дело за пране на пари.

Тъй като според закона няма как някой да бъде задържан по две дела едновременно, съдът днес му наложи най-леката мярка за неотклонение.  

30 души бяха задържани в рамките на операция "Кокаинови крале", проведена съвместно с италианските карабинери. Сред задържаните са 12 италианци, словенец, грузинец, румънец, а всички останали са българи, между които и Евелин Банев – Брендо, които вече е задържан в България.

Разкрити са много организации, които са внасяли кокаин на италианския пазар. Една от тях е била свързана с Брендо. Този сегмент е отговорен за внасянето на 40 тона кокаин годишно в Италия.

Водещи