Октай Енимехмедов: Съжалявам, че пистолетът ми засече 22.01 | 12:05

Октай Енимехмедов насочил пистолета срещу лидера на ДПС не с цел да го убие

От Ивелина Георгиева

"Уважавам законите на България. Може би, от възрастта, в която съм и идеали, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което - не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът ми засече."

С тези думи нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов се обърна пред съда, докато се гледа мярката му за неотклонение.

25-годишният младеж нападна лидера на ДПС по време на националната конференция на ДПС в събота (19 януари), докато Доган чете своя доклад пред делегатите.

Октай Енимехмедов отбеляза още, че не бяга от наказателна отговорност. Той поясни, че се е качил на трибуната и е насочил пистолета срещу Ахмед Доган, но не с цел да го убива, а да го уплаши.

Енимехмедов заяви, че в миналото е правил престъпления, за които си е поел отговорността. "От години правя усилия, за да допринеса с нещо на тази страна", каза още нападателят на Ахмед Доган.

"Мисля, че не съм заплаха за обществото, а че съм в полза на обществото и заплаха за тайното общество на ДПС", продължи още Октай.

Той каза, че няма намерение да се укрива. Възможно е друг да има такова намерение, с цел "да го затрие", каза още нападателят на лидера на ДПС.

Накрая Октай заяви, че се надява на справедлив процес.

Преди това прокуратурата поиска от Софийски районен съд (СРС) да взема най-тежката мярка за неотклонение. Съдът се оттегли да заседава, като се очаква в 12.30 часа да продължи да гледа мярката на Октай Енимехмедов.

Водещи

Най-четени