10 фирми искат да ремонтират ж.п. линията Септември – Пловдив 06.06 | 14:51

Ремонтът има за цел постигане на скорост от 160 км/час по трасето, съобщават от НКЖИ

От Кремена Бедерева

Отвориха офертите за открита процедура за оценка на съответствието и строителен надзор за модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив.

Ремонтът има за цел постигане на скорост от 160 км/час по трасето, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Обществената поръчка е с три обособени позиции: Позиция 1 - Модернизация на железопътната отсечка Септември-Пазарджик, включително гарите Септември и Пазарджик; Позиция 2 – Модернизация на железопътната отсечка Пазарджик-Стамболийски, включително гарите Огняново и Стамболийски; Позиция 3 - Модернизация на железопътната отсечка Стамболийски – Пловдив, включително гара Тодор Каблешков.

Кандидатите могат да участват за цялата поръчка. Критерий за оценка на офертите е най-ниска цена. Проектът за оценка на съответствието и строителен надзор е с индикативен бюджет 9 893 505 лева без ДДС.

Фирмите, подали документи за участие, са:

  1. "Аксиона Инхениерия””, гр. София
  2. МОТТ Макдоналд лимитид Великобриания, гр. София
  3. Обединение "Прато – Рубикон”, гр. София
  4. "Ептиса”, гр. София
  5. Консорциум "Инфрам -СГС”, гр. София
  6. Консорциум "EPG – ETE" - Айзенбан унд Баупланунгс Гмб, ЕТ "Ел транс инженеринг – ВМ”, гр. София
  7. Типса – Ен Ар Консулт, гр.София
  8. "ЕПЕК Консулт” ДЗЗД, гр. Пловдив
  9. ДЗЗД "Гетинса – Рафаилов”, гр. София
  10. Обединение "Луис Бергер – Пьойри – Инфрапроект”, гр.София

Проектът ще бъде финансиран от Кохезионен фонд на ЕС по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма "Транспорт" 2007 – 2013 г. Управляващ орган на Оперативната програма "Транспорт" е Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. ДП "НКЖИ” е бенефициент по проекта.

Водещи

Най-четени