ДПС ще се бори за позитивен публичен образ 20.01 | 10:46

Лютви Местан е категоричен, че нападението над Доган е "съзнателно сатанизиране на ДПС"

От Елена Кирилова

ДПС работи активно за изграждането на позитивен публичен и медиен образ на партията, заяви новоизбраният й лидер Лютви Местан пред БНР.

По думите му опитът за покушение срещу Ахмед Доган е "най-уродливата изява на абсолютно съзнателно сатанизиране на ДПС”.

Според Местан превръщането на Движението за права и свободи в склад за негативни оценки е знак за изборни и управленски провали. Той подчерта, че трябва да се разбере кой е политическият поръчител на убийството на Доган и именно с това трябва да се заемат компетентните органи.

Ако те не направят това, ще трябва да поемат отговорността, заяви още Лютви Местан. Той смята, че са прескочени всички граници, ето защо в мандата на Осмата конференция на ДПС ще се работи в посока изграждането на активен и публичен медиен образ на партията.

"Сегашният ни медиен образ е с редица митологеми. Митологемата за лидерската партия, митологемата за етническата партия. Втората митологема провокира най-силните анти-ДПС настроения в обществото”, каза още председателят на Движението за права и свободи.

Водещи