Реал и Байерн записаха победи на старта на похода си в ШЛ 15.09 | 07:28

Интер допусна срамна загуба от турския Трабзонспор в Милано

От Михаела Ганчева

Първият кръг в груповата фаза на сезон 2011-12 в Шампионската лига приключи снощи със срещите на останалите грандове в Европа.

Отборът на Байерн Мюнхен започна по великолепен начин участието си в престижната надпревара, след като победи с 2:0 като гост тима на Виляреал.

"Баварците" са много мотивирани тази година, след като финала в Шампионската лига ще бъде на техния стадион "Алианц Арена". Попаденията за гостите отбелязаха Тони Кроос и Рафиня, като Байерн владееше инициативата в мача и можеше да бъде по-изразителен.

Байерн започна перфектно мача и откри още в седмата минута. Рибери напредна към отляво и върна към Тони Кроос, който веднага стреля във вратата за 1:0. Постепенно домакините се опитаха да се върнат в мача, но не стигаха до положения пред Мануел Нойер. Единствената опасност дойде от Роси, но немския страж бе на мястото си.

Виляреал разиграваше повече топката в центъра, но трудно можеше да излъже защитата на Байерн. Гостите пък очакваха своя съперник с много бързи контри, които стигаха лесно до опасности. Рафиня оформи крайния резултат в 76-та минута.

В другия мач от групата дебютантите Манчестър Сити и Наполи не успяха да се победят и си разделиха по точка след 1:1 и два гола в рамките на 5 минути между 69-тата и 74-тата, дело на Едисон Кавани и Александър Коларов.

Отборът на Реал Мадрид започна поредната си атака на комерсиалния турнир с минимална победа като гост. Възпитаниците на Жозе Моуриньо надделяха с 1:0 над Динамо Загреб в среща от група D. Единственото попадение отбеляза Анхел ди Мария в 53-та минута, а "белия балет" доигра двубоя с 10 човека заради изгонването на Марсело.

Реал имаше инициативата в мача и заслужено си тръгна с трите точки от Загреб. През първото полувреме с пропуски се отчетоха Кристиано Роналдо, Коентрао, Ди Мария, Йозил и Бензема, но силно желаният и търсен гол не падна до почивката.

В началото на втората част обаче "белия балет" стигна до така ценното попадение. След няколко хубави паса Ди Мария се озова сам в наказателното поле и с хубав диагонален изстрел откри резултата. Домакините не съумяха да намерят сили да отвърнат на гола на класния съперник и така Реал се задоволи с минималния успех. В другата среща от групата Аякс и Лион завършиха 0:0.

Отборът на Интер шокира своите фенове, губейки у дома с 0:1 от тима на Трабзонспор. Бившият еврошампион допусна загуба от турския тим, който влезе в Шампионската лига по служебен път заради изхвърлянето на Фенербахче, a Лил и ЦСКА (М) завършиха наравно – 2:2 в голово шоу във второто полувреме на двубоя.

Aнглийският шампион Манчестър Юнайтед записа хикс при гостуването си на Бенфика – 1:1, а Базел зарадва своите фенове с победа – 2:1 над Оцелул и временно се изкачи на първото място в група C на надпреварата.

Водещи

Най-четени