Двама пожарникари са пострадали при пожара край Харманли 19.07 | 09:15

Има изпепелени вили, 200 овце са изгорели живи в кошара

От iNews

Пожар изпепели вили в Харманли и се разви опасно близо до бензиностанция. Късно вечерта в четвъртък в гасенето се включи и хеликоптер, за да бъдат спасени къщи в района, предаде НОВА.

По думите на Димитър Чакалов, директор на областната пожарна служба, пожарът към момента е локализиран. Цялата засегната площ е около 1000 дка.

"Изгорели са 10 вили, частично засегнати са шест халета, една кошара с 200 овце е унищожена, както и 150 дка боров масив. Имаше опасност огънят да мине от другата страна на пътя и да засегне голяма вилна зона", каза той.

Двама огнеборци са пострадали в пожара. По информация на Чакалов лицата им са били обгорени, но са се включили отново в борбата.

В района на селата Криво поле и Малък извор също бушува огън. Според директора на областната пожарна към момента няма опасност за хората и пламъците са далеч от населените места.

"Огромен беше пожарът. Лошото е, че е близо до града", каза кметът на Харманли Мария Киркова. Тя обеща, че властите ще направят всичко възможно, за да компенсират загубите на стопанина на изгорялата кошара с овце.

Водещи

Най-четени