Децата в Шумен празнуват с концерти и игри 01.06 | 13:37

Малчуганите се включиха и в позабравените игри на родителите си - ластик, въже, дама

От Андриян Георгиев

С хорова рецитация на "Аз съм българче" започнаха празненствата за Международния ден на детето в Шумен, предава БТА.

В Градската градина се събраха стотици малчугани, които в един глас декламираха незабравимите строфи от стихотворението на Иван Вазов. Рецитацията е част от Националната кампания на  образователния портал "Академика БГ".

За децата организаторите от община Шумен бяха подготвили няколко творчески работилници - арт, занаятчийска, цветна, спортна и др. В Градската градина бяха уредени ателиета по бодиарт и салфетна техника, в които децата можеха да наблюдават или сами да изработват кукли, хартиени фигури, да премерят силите си на шах или домино.

В "Центъра на игрите" малчуганите имаха възможност да се  включат в позабравените игри на техните родители - ластик, въже, дама, морски шах, обръч, микадо и др.

Най-посещавано беше ателието по бодиарт, където всеки  желаещ беше разкрасяван от сръчните ръце на доброволците от Младежкия червен кръст в Шумен. 

В следобедните часове празникът в Шумен ще продължи в залата на Младежки дом Шумен, където от 16 ч. започва концерт "Детство мое" с участието на актьора Свилен Стоянов от Драматичен  театър - Варна. 

Водещи

Най-четени