Отново отложиха делото за автобуса ковчег от "Тракия" 04.02 | 12:15

Този път заболяване на съдията отложи процеса за автобусната катастрофа

От Диана Цветкова

Бургаският окръжен съд отложи делото за катастрофата на автомагистрала "Тракия" през 2011 г., която отне живота на 9 души.

На 15 юни 2011 г. автобус на фирма "Ентуртранс", пътуващ от София за Бургас, се преобърна и се запали. Деветима от общо 31 пътници в автобуса загинаха, а 11 други пострадаха при тежкото произшествие.

Процесът трябваше да се гледа днес и утре (4 и 5 февруари) с разпити на свидетели, но бе отложен заради заболяване на съдията Денчо Стоянов, съобщи БТА.

Последното заседание по делото бе през ноември миналата година, когато бяха разпитани четирима свидетели. До разглеждане на експертизи така и не се стигна, защото вещите лица бяха подали молби за отлагане на разпита по здравословни причини.

Подсъдими в процеса за "автобуса ковчег" са шофьорът Светослав Димитров, собственикът на фирмата превозвач Ениз Ченгел и управителят на транспортния отдел на компанията Николай Точев.

Според прокуратурата тримата са проявили престъпна немарливост при превоза на пътници, която е причинила смъртта на девет души. Шофьорът на автобуса отговаря и за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

Водещи

Най-четени