Роналдо вече предчувства титлата в Ла Лига 12.04 | 09:38

"До края има още много време, но вече сме по-близо до спечелването на титлата в Ла Лига. Имаше напрежение, защото знаехме, че Барселона са спечелили техния мач. Все още сме четири точки пред тях", каза Роналдо след победата над Атлетико Мадрид

От Мариян Найденов

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо подчерта след разгромната победа на "кралския клуб" над Атлетико с 4:1 в дербито на Мадрид на "Висенте Калдерон", че този успех е бил много важен в борбата за титлата с Барселона.

Роналдо се развихри и направи разликата срещу Атлетико с хеттрик във вратата на "дюшекчиите", с който изпревари Лионел Меси по голове в Примера Дивисион, закръгляйки бройката на своите на 40. Хосе Кайехон вкара четвъртия гол във вратата на Тибо Куртоа, а почетното попадение за домакините бе дело на Рамадел Фалкао.

Спечелените три точки върнаха преднината от 4 на Реал пред каталунците на върха в класирането в Ла Лига, като преди срещата, авансът на "белия балет" се бе смалил само до 1 точка.

"До края има още много време, но вече сме по-близо до спечелването на титлата в Ла Лига. Имаше напрежение, защото знаехме, че Барселона са спечелили техния мач. Все още сме четири точки пред тях", каза Роналдо след срещата.

Португалецът изрази и своето задоволство от достигането на бройката от 40 попадения в Лас Лига след хеттрика си срещу Атлетико, с което изпревари големият си конкурент в последните години Лео Меси, който пък вече отбеляза над 60 гола за каталунците във всички турнири.

"Много съм щастлив, че отбелязах тези голове и имах принос за победата. Доволен съм, но истината е, че без моите съотборници, нямаше да мога да направя нищо. Знаехме, че мачът с Атлетико ще бъде тежък, но успяхме да се справим срещу един много силен отбор."

Следващият мач на Реал Мадрид в Примера е в събота (14 април) срещу Спортинг Хихон на "Сантяго Бернабеу".