Хеттрик на Роналдо донесе разгромна победа на Реал 12.04 | 00:55

Кралския клуб превзе Мадрид след 4:1 срещу Атлетико

От Даниел Любомиров

Реал Мадрид успя да върне четирите си точки аванс пред Барселона в класирането на Примера дивисион.

В двубой от 33-ия кръг "кралския клуб" спечели изключително ценни три точки срещу градския съперник Атлетико Мадрид на неприветливия "Висенте Калдерон". Момчетата на Моуриньо победиха с 1:4, но успехът дойде много трудно.

През първото полувреме Роналдо даде аванс на Реал, но в началото на второто Фалкао изравни резултата. Вездесъщият в този мач Роналдо обаче даде нов аванс на своите в 68-ата минута, а към края на двубоя нов гол на португалеца от дузпа реши окончателно двубоя. Влезналият като резерва Кайехон пък оформи крайното 1:4.

По този начин "белия балет" събра актив от 82 точки и има 4 аванс пред основния и единствен конкурент за титлата Барселона. Атлетико Мадрид пък остава с 42, но все още може да се класира за европейските клубни турнири, тъй като шестия в класирането Осасуна е само с 4 повече от момчетата на Диего Симеоне.

Първото полувреме предложи много емоции на стадион "Висенте Калдерон", като през по-голяма част от полувремето "дюшекчиите" владееха инициативата, което издава и владеенето на топката в неговия край - 54:46 в полза на Атлетико.

Най-активен в състава на Симеоне беше Фалкао, който на няколко пъти имаше възможност да се разпише, но няколко негови удара не намериха целта, а веднъж и Касияс се намеси решително.

Все пак Реал успя да стигне до гол в 25-ата минута. Кристиано Роналдо получи възможност да изпълни пряк свободен удар на около 30 метра от голлинията на Куртоа. В типично свой стил португалецът се засили и стреля по перфектен начин. Вратарят дори не помръдна от своята позиция и топката влетя в мрежата - 0:1.

В 33-ата минута Бензема направи нетипичен за негов пропуск. Ди Мария навърза няколко човека по дясното крило и центрира много добре към френския национал, който от 5 метра с глава прати коженото кълбо в аут. 5 минути по-късно страхотен пробив на Роналдо завърши със силен удар в левия ъгъл на Куртоа, но белгиецът се намеси и изби в корнер.

До края на полувремето двата отбора си размениха няколко много добри атаки, но те не доведоха до гол и благодарение на гола на Роналдо "кралския клуб" се оттегли на почивка с гол аванс.

Втората част обаче не започна по вкуса на Жозе Моуриньо и компания. Атлетико започна много добре в първите минути след подновяването на играта и това даде резултат. "Дюшекчиите" организираха много хубава атака в ляво на нападението и Адриан беше оставен необезпокояван да центрира. Топката бе насочена към точката за изпълнение на дузпа, където Рамос изпусна Фалкао и Тигъра с глава насочи топката в долния ляв ъгъл на Касияс - 1:1.

Резултатът определено не задоволяваше Реал Мадрид, който изпусна страхотен аванс от 10 точки пред Барселона и евентуалното равенство правеше разликата между двата отбора само два пункта. "Белият балет" се хвърли в атаки и Ди Мария и Пепе изпуснаха удобни положения. Най-чистото обаче беше изпуснато от Роналдо, който от 10 метра стрелян, но Куртоа се намеси блестящо.

В 68-ата минута обаче нямаше кой да спре португалския феномен на Реал Мадрид. Той получи топката на лявото крило, нагласи си топката на десния крак и със страхотен шут отново препарира Куртоа - 1:2.

"Дюшекчиите" се хвърлиха в търсене на изравнителния гол и успяха да създадат няколко положения пред Касияс. Първо Адриан направи страхотен пробив през центъра на отбраната на Реал, но не можа да стреля. След това Хуанфран намери превъзходно Фалкао, чийто удар обаче се озова в ръцете на Касияс.

В заключителните минути обаче Реал си осигури трите точки. Влезналият като резерва Игуаин получи топката в наказателното поле, гардира я много добре и принуди защитник на Атлетико да го фаулира. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа. Зад топката застана Роналдо, който безпроблемно реализира, оформяйки своя хеттрик в мача. Освен това, попадението беше негово 52-о за сезона, както и 40-о в Примера дивисион, изпреварвайки Меси в класирането за приза "Пичичи".

До края на двубоя остана време за още един хубав гол на сметката на Реал. Друга резерва на Моуриньо - Кайехон, беше изведен чудесно сам срещу вратаря и талантът стреля силно между краката на Куртоа и се разписа за 1:4.

В даденото от съдията допълнително време футболистите на Симеоне можеха да върнат едно попадение, но уцелиха гредата.

Водещи

Най-четени