ДНК-то на Мария няма съвпадение в базата на Интерпол 23.10 | 09:26

Една от версиите е, че тя е трябвало да бъде незаконно осиновена след раждането ѝ

От Цанка Донкова

Нито един от ДНК профилите в базата данни на Интерпол не отговаря на този на Мария, открита в цигански катун в Гърция, съобщава bTV.

Гръцките власти се обърнаха към Интерпол за помощ да установи произхода на малката Мария. Така идентификацията на детето трябваше да стане по ДНК профил и жълтата бюлетина на световната полицейска организация бе изпратена до всички страни-членки, включително и България.

Въпреки това нито един от ДНК профилите в базата данни на Интерпол не отговарял на този на момиченцето.

Гръцката полиция разследва версията, че то е жертва на престъпна група за незаконни осиновявания през България.

Една от версиите е, че детето е било предназначено за незаконно осиновяване след раждането му, но е било продадено евтино или дори подарено на ромското семейство, след като полицията погнала престъпната организация.

Детето бе забелязано в ромски лагер край град Фарсала, на около 280 километра от Атина, по време на полицейска операция във връзка с трафик на наркотици.

Полицията заподозряла, че нещо не е наред, тъй като детето е с бяла кожа, за разлика от членовете на катуна, където е забелязано то. Впоследствие са били направени ДНК тестове, според които момиченцето няма нищо общо с двамата роми.

Най-четени