Задържаха двама въоръжени българи в Гърция 17.10 | 19:22

41 годишен мъж е арестуван при проверка, а а друг 44 годишен на границата

От Цанка Донкова

41 годишен българин е бил задържан от гръцките власти, съобщава сайтът "Български новини". При проверка е установено, че нашенецът е бил въоръжен.

Полицейски служители от Службата за превенция и борба с престъпността са извършвали проверки, в рамките на която спрели за проверка лекия автомобил на българина на 21-ия километър на националния път Итеа-Андириу в Гърция.

При проверката служителите на реда са намерили във вътрешността на автомобила военна пушка с щик, метален прът и един метален бокс.

Униформените поставили белезници на сънародника ни и го отвели в полицейския участък на Итеа, където е разпитан. Той не е обяснил защо му е било необходими оръжията. Повдигнато му е обвинение за носене на незаконно оръжие.

Още един българин е бил задържан от полицейските служители от Службата за превенция и борба с престъпността. Той е на 44 години и е арестуван на граничния пункт Промахон, Серес.

При проверка на лекия автомобил на българина са намерени и иззети един газов пистолет в кожен кобур и пълнител, съдържащ четири патрона, и полицейска палка.

Нашенецът е изправен пред Окръжния прокурор на Серес.

Водещи

Най-четени