Започна „майката на всички битки“ в Сирия 28.07 | 10:35

Сирийската правителствена армия стартира дългоочакваната си контраофанзива срещу град Алепо

От Георги Георгиев

Силите на Башар Асад стартираха очакваната голяма офанзива срещу бунтовниците, разположени в големия сирийски град Алепо, информира БНР.

Алепо е най-многолюдният град в Сирия, средище на бизнеса в страната, а също и обект на световното културно наследство. Сраженията в района започнаха с нападение на бунтовниците на 20 юли.

В последните два дни правителството струпа в района пехотни и бронирани части и обяви, че предстои "майката на всички битки". Още вчера хеликоптери обстреляха част от районите, контролирани от бунтовници.

От тази сутрин армията е пресякла снабдяването с храни и горива към града. По информация на CNN много от местните жители са избягали в очакване на битката.

Подкрепленията, които се струпват от два дни в подстъпите към града, са започнали да настъпват към квартал Салахеддин, където се намират най-много бунтовници. В няколко квартали се водят най-ожесточените от началото на бунта боеве, съобщи ръководителят на Сирийския център за наблюдение на човешките права Рами Абдурахман.

Водещи

Най-четени