Не пожалиха Мандела и след смъртта му - замесиха името му в секс скандал 06.12 | 16:27

Нелепи публикации обикалят медиите

От Лазар Тодоров

Жълтите медии не пожалиха паметта на Нелсън Мандела и пуснаха публикации, които са, меко казано, смущаващи и нелепи. Пишат се материали с едничката цел да хвърлят мръсно петно върху личността му. 

Според тях една от причините за смъртта на Мандела е замесването му в секс скандал.

В центъра на събитията е внукът на Нелсън Мандела, който бе въвлечен в скандал с любовен триъгълник.

38-годишният Мандла Мандела бе обвинен в полигамия, когато се ожени за французойката Ание Гримо, докато все още е имал официален брак с първата си съпруга. Ание обаче го изоставила, след като открил, че баща на техния малък син не е той, а един от неговите братя.

Освен че е депутат в ЮАР, Мандла Мандела е и ръководител на важното племе Тембу и отговаря за голяма част от завета на Нелсън Мандела. Така че той се явява и публичното лице на семейство Мандела.

Мабуну Мандела оспорва брака с Гримо в съда и през 2011 година, след което той е признат за незаконен. Личните афери на Мандла стават още по-сложни, когато той се жени за принцесата от Суази Нодиела Мбали Макхатини.

"Семейство Мандела изпрати съпругата ми Нкосикази Нобубеле Мандела (африканското име на Гримо) обратно в дома ѝ, след като бе разкрито, че тя е имала афера с един от братята ми. Потвърждавам, че тази афера е довела до появата на син, който Нкосикази Нобубеле Мандела роди през 2011 г. Също потвърждавам, че ДНК тестове са доказали, че аз не съм бащата на детето", се казва в изявление.

Водещи

Най-четени