Николас Мадуро вече бил готов за преговори с опозицията 30.01 | 12:04

Венецуелският президент обаче иска на масата и международни посредници

От iNews.bg

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че е готов за преговори с опозицията с участието на международни посредници. "Би било много добре да бъдат произведени предсрочни избори, това би била много добра форма на политическа дискусия, добро решение с народно гласуване", заявява Мадуро, цитиран от РИА "Новости", предаде БНР. Той казва още, че е готов да седне заедно с опозицията на масата за преговори "в името на благото на Венецуела – мира и нейното бъдеще”.

По думите му, въпросът с международното посредничество може да бъде решен до няколко часа. "Става дума за частни преговори, преговори по телефона между президенти и министри на външните работи. Нашият външен министър е много активен. Надяваме се на добри резултати в близките часове", твърди Мадуро.

Той отбелязва също така, че има няколко правителства и световни организации, които "демонстрират искрена загриженост за случващото се във Венецуела" и призовават към диалог. Като примери посочва правителствата на Уругвай, Боливия, Русия, Ватикана и някои европейски страни.

Водещи

Най-четени