Открити са телата на 272-ма пасажери от ударения Боинг 777 21.07 | 11:55

Камерън иска нови санкции за Русия

От Христина Рафаилова

На мястото, където се разби малайзийският Boeing 777, са открити телата на 272-ма от пътниците на ударения самолет. Това съобщи украинският премиер Аресенин Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС.    

По време на брифинг в сформирания кризисен щаб за трагедията министър-председателят каза, че 251 от откритите тела се намират в хладилни камери в станция Торез. 

РИА Новости разпространи пък информация, че група експерти от Холандия са пристигнали в Торез, за да инспектират телата на загиналите по време на трагедията.  

Композицията с останките на 200 от загиналите все още се намира на един от пероните на гарата в града. Вагоните се охраняват от опълченци от Донецката народна република.  

По-късно експертите, придружени от сътрудници на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, ще отидат на мястото, където се разби самолетът. 

Днес се очаква също така премиерът на Великобритания Дейвид Камерън да направи спешно обръщение към парламента във връзка с трагедията с ударения самолет. 

Очаква се министър-председателят да обяви намерението на страната му да поиска нови санкции спрямо Русия. Според позицията на Лондон Москва не оказва достатъчен натиск върху проруските сепаратисти, за да обезпечат работата на международните експерти на мястото на катастрофата. 

Водещи

Най-четени