Протестите в Русия - ще се състои митинг на привържениците на Медведев и Путин 11.12 | 17:43

Митингът ще е на Манежния площад по повод Деня на конституцията

От Кремена Бедерева

Утре - 12 декември, в Москва ще се състои митинг на привържениците на президента Дмитрий Медведев и премиера Владимир Путин, съобщи пресслужбата на партията "Единна Русия", цитирана от информационните агенции в страната, цитирани от БТА.

Митингът ще е на Манежния площад по повод Деня на конституцията. Ще започне в 16 часа и ще е под наслов "Слава на Русия!". Не се уточнява колко хора се предвижда да участват.

Към акцията ще се присъединят повече от 3000 активисти на младежките движения "Местните" и "Млада Русия", казаха от пресслужбата на "Местните".

Младите хора смятат да разпънат стотици плакати на руски и английски с лозунги като "We PUT IN our Votes" ("Ние дадохме своя глас" на аглийски. При изписването не е търсено с две от думите да се открои името на руския премиер), както и "Ние гласувахме, ние победихме!".

iNews припомня, че при протестите в Санкт Петербург около 30 ентусиасти, облечени в черно, организираха погребение на руската демокрация на централния площад в Санкт Петербург. 30 минути след акцията те бяха задържани от полицията за нарушаване на обществения ред.

Същевременно, близо 300 души се събраха и в центъра на Париж, за да протестират срещу фалшификациите на парламентарните избори в Русия на 4 декември, допълват световните информационни агенции. В протеста участваха руснаци - главно студенти и няколко бивши дисиденти, както и французи от руски произход.

Водещи