Софийският районен съд с Информационен център и нов сайт 28.04 | 20:59

Информационният център на СРС ще работи от 9 до 17 часа и ще предлага електронни справки

От Кремена Бедерева

Най-натовареният районен съд у нас - Софийският районен съд, ще има свой Информационен център и нова интернет-страница, съобщиха от пресцентъра на съда.

Центърът е изграден по проекта "Усъвършенстване на работните процеси в съда" на Програмата за развитие на съдебната система и с финансовата помощ на фондацията "Америка за България".

Той ще бъде открит на 2 май в сградата на бул. "Патриарх Евтимий" 2. Тогава ще бъде представена и обновената интернет-страница на Софийския районен съд.

На нея адвокати и граждани ще могат да правят електронни справки по движението на висящи дела и ще имат достъп до постановени съдебни актове и архивирани дела.

Специален "Пътеводител на гражданина" на обновената интернет-страница на СРС насочва към службите на съда, описва "стъпка по стъпка" предлаганите услуги и процедури, предлага бланки и формуляри, дава информация за такси и срокове, посочват от пресцентъра.

Информационният център на СРС ще работи от 9 до 17 часа и ще предлага електронни справки по движението на висящи дела, достъп до постановени съдебни актове, информационни брошури.

Софийският районен съд е 28-ят съд в страната с Информационен център, който Програмата за развитие на съдебната система създава по разработената от нея и одобрена от Висшия съдебен съвет Концепция за информационните центрове в съдилищата.