Строителен надзор настъпва и към язовир "Искър" 16.11 | 16:03

Бутат незаконни постройки и около този язовир

От Елена Коцева

Следващата седмица инспектори от строителен надзор ще бъдат и на язовир „Искър“. Оказва се, че и там има незаконни постройки, които са със заповеди за събаряне.

„Следващата седмица ще бъдем на язовир "Искър", по-следващата седмица ще бъдем на голф-игрище", се закани министър Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Навсякъде, където има влезли в сила заповеди за премахване на незаконни обекти, те ще бъдат премахнати, а дали някъде ще може да се направи отлагане, това ще решат специалистите.

Става въпрос за искането на жителите на Несебър да се отложи събарянето на постройките в курортния град поне с няколко месеца, за да премине зимният сезон.

Плевнелиев допълни, че ДНСК носи отговорност за неизпълнение на решение на ВАС по отношение на незаконните постройки и инспекторите ще попаднат под ударите на закона.

По думите на министър Плевнелиев не става въпрос за 5 или 6 къщи, а за 1600.

В момента има излезли заповеди за около 200 обекта.

Inews припомня, в момента тече акция по събаряне на незаконни постройки в Несебър, което предизвика граждански протести. Такава акция предстои и в района на язовир Ивайловград, а инспектори се канят да направят масирани проверки по всички 53 язовири в страната. 
Резултатите се очакват да излязат до края на януари 2011 година.  

Водещи

Най-четени