"Камп Ноу" посрещна на крака "чудото" Ерик Абидал 07.04 | 16:03

Играчът се завърна във футбола, след успешна битка с рака и трансплантация на черен дроб

От Иво Вецев

Ерик Абидал се превърна в жива легенда само с появата си в игра снощи срещу Майорка при победата на неговата Барселона с 5:0 след три гола на Сеск Фабрегас и два на Алексис Санчес.

Френският бранител попадна в групата за мача срещу слабия противник, като вече няколко пъти той влиза в плановете на треньорите, но до вчера така и не се появяваше на зеления килим.

Снощи обаче при 5:0 Тито Виланова изпрати Ерик Абидал да загрява в 55', а пълният "Камп Ноу" аплодира играча и запя неговото име.

Всичко това изглеждаше безлично в 70-та минута, когато футболистът, който през последните 2 години се бореше да не загуби живота си, стоеше край тъч линията и чакаше Жерар Пике да дойде, за да бъде сменен.

Абидал чакаше в трепетно очакване редом до Тито Виланова, а Пике го изпрати на терена с широка усмивка на лицето - Абидал направи първите си крачки на футболния терен от края на февруари миналата година.

Целият "Камп Ноу" се изправи на крака, за да посрещне героя, който показа на целия свят, че всичко е възможно със силата на духа, като той не просто е здрав, но и се завърна във футбола - нещо, което малко хора са очаквали.

Феновете аплодираха и пееха името на играча, който в края на мача не пропусна да благодари на братовчед си, който му даде част от черния си дроб, за да бъде възможно трансплантацията на Ерик.

"Благодаря на братовчед си, защото без него нямаше да съм тук. Това е наистина специален момент за мен - просто уникална.

"Благодарен съм на всички в семейството ми, на приятелите ми, на всички, които не спряха да ме подкрепят през цялото това време. Но специалните ми благодарности са към братовчед ми.

"На хората искам само да кажа, да не се отказват и да не спират да се борят, защото надежда винаги има. Ако си помагаме, можем да постигнем всичко", сподели емоционалният Абидал след края на срещата.

Видео и снимки от уникалното посрещане може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени