Айтор Каранка по стъпките на Моуриньо, недоволен от УЕФА 03.05 | 10:35

Помощник треньорът на Реал обаяви, че липсата на португалския специалист на скамейката, няма да се отрази на отбора

От Краси Киров

Помощник треньорът на Реал Мадрид Айтор Каранка заяви, че отсъствието на наставника Жозе Моуриньо на треньорската скамейка в мача срещу Барселона няма да е проблем за "кралския клуб". Както е известно Специалния е наказан за реванша на "Камп Ноу" и ще гледа срещата от трибуните, като няма право да комуникира с щаба си по никакъв начин. На пресконференцията преди мача присъства само Каранка, защото Моуриньо отказа да говори пред медиите.

"УЕФА проповядва уважение и честна игра навсякъде, но всеки видя какво се случи на "Бернабеу" миналата седмица никой не направи нищо по въпроса. УЕФА позволи провинения, които са описани в правилата, да останат безнаказани. Не такъв обаче беше случаят с Реал Мадрид преди два месеца, когато ние бяхме наказани за нещо, което го няма в правилата", не скри разочарованието си от решението на УЕФА да отхвърли жалбата на Реал срещу Барселона Каранка.

"Трябва да уважаваме хората, които казват, че играем дефанзивно. Един от тях е Кристиано Роналдо и ако той трябва да е в стартовата единадесеторка, то той ще бъде. Дали играем дефанзивно или не, ще се види по време на мача. Всичко зависи от това, дали ще бъдем с 11 човека на терена. Има правилни начини да се играе футбол и най-важното е да бъдем на финала."

"Нашият старши треньор няма да бъде на скамейката и в съблекалнята. Имахме същата ситуация срещу Оксер и победихме с 4:0, така че това няма да бъде проблем. Смятам, че ако има някой, който се чувства зле в момента, то това е Моуриньо, защото няма да може да бъде с отбора си в толкова важен мач. Така че ако спечелим - ще посветим победата на него - той го заслужава."

"Всички тук сме професионалисти и сме достатъчно зрели. Жозе Моуриньо каза, че той е виновен за загубата миналата седмица, така че както виждате ние можем да бъдем и самокритични", каза още помощник треньорът на Реал Мадрид.

Водещи