Гуардиола не знае какво да очаква от Реал Мадрид 03.05 | 09:51

Наставникът на каталунците предупреди своите футболисти да бъдат предпазливи и концентрирани

От Краси Киров

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че очаква тежък мач с Реал Мадрид на "Камп Ноу", въпреки преднината от два гола на каталунците след първата среща. Ето и какво каза Пеп на пресконференцията преди последното за сезона "Ел Класико".

"Не знам какво да очаквам от Реал Мадрид. Те разполагат с толкова силен състав, че могат да играят по няколко различни начина. Това ще бъде много тежък мач, в който ще видим колко сме силни в психологически план. Знам, че феновете ще ни помогнат, особено ако нещата не се развиват добре," заяви Гуардиола.

"Трябва да бъдем пределно концентрирани, защото този мач ще бъде много труден от психологическа гледна точка. Трябва да разиграваме топката бързо и съм сигурен, че ще има много припряност в действията ни, но феновете ще ни помогнат. Искам предварително да им благодаря."

"Ще се опитаме да достигнем до финала и нямам търпение мачът да започне. Ще се опитаме да играем възможно най-добрият футбол, а това което се случи в първия мач вече е в миналото. Надявам се нещата, които видяхме миналата седмица в Мадрид, да не се повторят. Не съм мислил кой ще бъде титуляр. Сейду Кейта игра отлично на "Сантяго Бернабеу" и с него отборът изглеждаше по-солиден, което е много важно за такъв мач."

"Трябва да бъдем подготвени за всичко - Реал може да атакува или да се отбранява, но ние трябва да сме готови за всичко. Противникът ни ще изиграе мачът на живота си, за да се опита да стигне до финала. Те имат достатъчно добър отбор, за да ни направят живота труден."

"Абидал е възстановен и това е страхотна новина. Докторите казаха, че той е в чудесно психологическо състояние, но е загубил много килограми. Всички в отбора са много щастливи, че той отново е с нас," добави Гуардиола.