Академията на Христо Стоичков получи признание и в чужбина 15.07 | 14:15

Дейността на Камата бе оценена подобаващо от Европейската футболна лига, която го награди на церемония във Виена

От Константин Симидчийски

Футболната академия на Христо Стоичков в Етрополе получи награда от Европейската футболна лига в категория "Развитие на юношеския футбол".

На специална церемония във Виена сребърната статуетка за второ място в тази класация бе връчена на президента на БПФЛ Стефан Капралов, докато първата позиция бе спечелена от академията на руския Локомотив (Москва).

"Изключително съм щастлив заради тази награда - заради децата и заради цялата общност, свързана с школата в Етрополе. Показахме, че от нищо може да се направи нещо. Важно е да го направим заради тези деца. За 3 години спечелихме 7 купи. Важно е децата да се почувстват господари и победители", заяви гордият Христо Стоичков, чиято работа в Етрополе започва да дава все по-осезаеми резултати.

Същевременно стана ясно, че в края на юли отбори от школата на Чавдар Етрополе ще играят приятелски мачове в Шотландия. Там съперници на българските деца ще бъдат английският Блекбърн, както и шотландските Рейнджърс и Хибърниън. Двубоите ще се проведат на базата на "сините" от Глазгоу.

Футболисти от школата на Чавдар ще изкарат и проби в шотландските грандове Селтик и Рейнджърс.

"Христо Стоичков е голям мениджър, не само футболист. Той доказа, че може да допринесе за развитието на футбола в България като ръководител", заяви спортният министър на България -Свилен Нейков.

Стоичков също така потвърди, че ще бъде в българската делегация за олимпийските игри в Лондон през лятото на 2012 година.

"За мен това ще бъде чест. Вярвам, че ще спечелим повече медали в сравнение с Олимпиадата в Пекин", коментира Христо Стоичков.

Водещи

Най-четени