Посвещават Христо Стоичков в звание "донски казак" 21.07 | 12:25

Легендарният българин кацна тази сутрин в Ростов на Дон, където ще изгледа следващия двубой на местния футболен тим

От Константин Симидчийски

Българската футболна легенда Христо Стоичков продължава да оставя следи по всички краища на земното кълбо, като последната дестинация, където кавалерът на Златната топка за 1994 ще бъде приет подобаващо, е Ростов на Дон.

Тази сутрин легендарният българин кацна в руския град, където ще бъде специален гост на едноименния футболен клуб. Христо Стоичков е в Ростов по лична покана на генералния директор Юрий Белоуса, с когото има установени приятелски отношения.

По-интересното ще се случи в следващите няколко дни, в които предстои 45-годишният пловдивчанин да остане на руска територия. Стоичков ще изгледа на живо сблъсъка на Ростов с гранда Динамо Москва в кръг от местната Висша лига, а в последствие ще посети и град Старочеркаск, където тържествено ще бъде посветен в знание "донски казак".

Редом с това Христо Стоичков ще получи и специална казашка униформа, запознавайки се и с обичаите на този толкова интересен народ.

От друга страна, бъдещето на българина в професионален аспект продължава да е обект на различни спекулации. Все още се смята, че съвсем скоро Христо Стоичков ще започне и работа в Ростов, макар това засега да бе отречено от руския клуб. За последно бившата звезда на Барселона бе начело на южноафриканския Мамелъди Съндаунс, откъдето обаче си тръгна след разногласия с ръководството на клуба.

Водещи