Алекс Фрай и Марко Щрелер се отказаха от националния отбор на Швейцария 05.04 | 19:17

Нападателите на Базел се оттеглят заради негативното отношение на привържениците

От iNews.bg

Швейцарските нападатели Александър Фрай и Марко Щрелер обявиха своето решение повече да не играят за националния отбор на своята страна, която е противник на България в квалификациите за Европейското първенство през 2012-а година.

Състезаващите се за местния Базел посочиха като една от основните причини за решението си негативното отношение и множеството критики от страна на швейцарските запалянковци.

Селекционерът на швейцарския национален отбор Отмар Хицфелд изрази своето съжаление относно решението на двамата нападатели, но довери, че уважава и разбира избора им. Фрай отдавна не е в добри отношения с феновете и бе споделил, че скоро ще се оттегли от националния отбор, но се очакваше той да стори това след двубоя с Англия на "Уембли" през юли.

Нито един от двамата обаче няма да вземе участие във въпросния мач, което поставя сериозна въпросителна пред Хитцелд и плановете му за важният квалификационен мач.

Алекс Фрай има 42 гола в 84 мача с националната фланелка, което го прави и най-добрият голмайстор на швейцарския национален отбор за всички времена. Марко Щрелер има на сметката си 12 попадения 37 мача за Швейцария.

Водещи

Най-четени