Александър Александров с нова страхотна победа на Олимпиадата 05.08 | 00:30

Боксьорът ни се класира за четвъртфиналите след успех над корееца Джонгхун Шин

От Мариян Найденов

Александър Александров се класира за четвъртфиналите в категория до 49 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Лондон.

Българският боксьор постигна великолепна победа над световния вицешампион от Баку 2011 Джонгхун Шин (Южна Корея) и вече само един успех го дели от медалите.

Двубоят с южнокорееца бе изключително оспорван, като преди началото на третия рунд той водеше с 9:7 точки, но Александров не се примири и с невероятен хъс и характер успя да стигне до обрат.

Българинът започна добре срещата и успя да вкара няколко много чисти удара в главата на съперника си, но решението на съдиите след първия рунд бе 4:3 в полза на Шин. Втората част се разви по подобен сценарий, но реферите отново дадоха предимство на азиатеца, който поведе с 9:7.

В последния трети рунд 27-годишният софиянец се хвърли в атаки и успя да наклони везните в своя полза. В последните 30 секунди на мача той пласира няколко много силни и точни удара, които не останаха незабелязани от съдиите и те му присъдиха победата с 15:14 точки.

На четвъртфиналите Александър Александров ще се изправи срещу тайландеца Каео Понгпрайон, а двубоят е на 8 август.

Най-четени