Алишер Усманов отказва да продаде дяла си от Арсенал 13.04 | 15:27

Руският милиардер няма да приеме предложението на новия мажоритарен собственик Стан Крьонке

От iNews.bg

Един от най-масивните акционери в Арсенал Алишер Усманов настоя, че не възнамерява да продаде своя дял от клуба на новия мажоритарен собственик Стан Крьонке.

В понеделник американският бизнесмен увеличи активите си на "Емирейтс" на 62%, с което и бе задължен да отправи официална оферта за дяловете на останалите акционери, стремейки се към пълен контрол върху клуба.

Но след като вчера Тръстът на привържениците на Арсенал отказа да се раздели със своите акции, Алишер Усманов също е на път да стори това, отказвайки да напусне управлението на лондонския клуб.

"Нямам никакво намерение да продавам моя дял от Арсенал", заяви Усманов, цитиран от Bloomberg. "Обичам този клуб, като поради тази причина съм и акционер", добавя руският олигарх.

Понастоящем Алишер Усманов притежава 27% от акциите на "топчиите". Бизнесменът от узбекски произход е един от най-богатите хора в света, като състоянието му се равнява на 17.7 милиарда щатски долара. Това поставя Усманов на 35-а позиция в листата на най-заможните личности на планетата.

Междувременно мениджърът на Арсенал Арсен Венгер прие позитивно новината, че Стан Крьонке е вече мажоритарен собственик на "артилеристите". Според френския специалист, американецът ще работи усилено за благото на лондонския клуб.

"Работил съм многократно със Стан Крьонке, по време на обичайните срещи на борда на директорите през последните години. Вярвам, че вътре в сърцето си той мисли единствено за интересите на Арсенал", коментира Венгер.

"Той напълно разбира наследството и традициите на Арсенал, познавайки и нашата амбиция да управляваме клуба по начин, който гарантира дългосрочното му бъдеще", добави Професора.

Водещи

Най-четени