Стан Крьонке придоби мажоритарен дял от акциите на Арсенал, готви пълна покупка 11.04 | 13:32

Американецът се сдоби с нови 32 процента от акциите и пожела целия клуб

От iNews.bg

Американецът Стан Крьонке стана мажоритарен собственик на лондонския Арсенал, след като сe сдоби с 62 процента от акциите на клуба.

Към настоящия момент Крьонке притежаваше малко под 30 процента от клуба, но се споразумя за други 32 процента, собственост на по-големите акционери в клуба - 16.1 процента от тях притежаваше Дани Фрисман, а други 15.9 бяха собственост на Нина Брейсуел-Смит. Крьонке ще предложи по 11 750 лири за всяка акция на "артилеристите" до пълното закупуване на тима.

Това практически означава, че стойността на клуба възлиза на 731 милиона британски лири или 1.2 милиарда щатски долара.

"Арсенал е велик клуб със специална история и традиции, а мениджърът Арсен Венгер е страхотен. Целта ни е да използваме прекрасната основа и да надградим над нея, извеждайки клуба до нови успехи", сподели Крьонке.

Лондончани нямат трофей във витрината си от цели шест години насам, като за последно момчетата на Арсен Венгер триумфириха в турнира за Купата на Англия през 2005-а. Липсата на отличия за толкова дълъг период от време пък изнервя феновете на "артилеристите", като много от тях дори вече са настроени негативно спрямо Арсен Венгер. Самият французин пък изказа своята подкрепа към новия мажоритарен собственик и го приветства с надежда за по-добро бъдеще.

"Работя със Стан Крьонке в борда на директорите от две години насам и мога да гарантирам, че най-важното за него е доброто за клуба. Той познава историята и традициите на Арсенал, а единственото му желание е да управлява клуба с развитие за бъдещето му", коментира мениджърът.

Водещи

Най-четени