Феновете на Арсенал отказаха да правят бизнес с Крьонке 12.04 | 16:15

Тръстът на привържениците нa клуба няма да приеме офертата на новия мажоритарен собственик, запазвайки своя дял от акции и занапред

От iNews.bg

Тръстът на привържениците на Арсенал (AST) е отказал да се раздели със своите акции в клуба, предоставяйки ги на новия мажоритарен собственик на "топчиите" Стан Крьонке, съобщават днес медиите на Острова.

Между феновете на клуба, притежаващи дял от Арсенал бе проведено гласуване, на което бе единодушно решено, че Тръстът няма да приеме офертата на Крьонке. В понеделник американецът стартира офанзива по придобиването на пълен контрол върху лондонския клуб, осигурявайки си контролен пакет от неговите акции. Според правилата, сега Крьонке е длъжен да отправи оферта и за останалите дялове от Арсенал.

Бордът на директорите на "топчиите" препоръча на всички акционери да приемат предложението на Стан Крьонке, оценяващо всяка една от останалите акции на 11,750 паунда.

Тръстът на привържениците обаче взе решение, че на този етап акционерите сред него няма да правят бизнес с американеца, оставайки в управлението на клуба. Негови представители не пропуснаха и да изразят задоволство, че притежаващият 27% от Арсенал Алишер Усманов също не е склонен да се раздели със своя дял.

Повече от 100 члена на AST се срещнаха днес в Лондон, а след срещата говорителят на организацията заяви: "Арсенал е твърде важен, за да бъде управляван от един единствен човек. AST желае да работи съвместно със Стан Крьонке, но привържениците на клуба трябва да останат в неговото управление".

Понастоящем 1800 от привържениците на Арсенал притежават акции на своя любим клуб, като общата им стойност се равнява впечатляващите 500 000 английски паунда.

Водещи

Най-четени