Англия не впечатли срещу Норвегия 04.09 | 08:49

Гол на Уейн Рууни донесе мининален упех на "трите лъва" с 1:0

От iNews.bg

Съперникът на България в квалификациите за Европейското първенство през 2016-та година – Норвегия – допусна поражение с 0:1 при гостуването си на Англия в приятелска среща преди началото на битката за място на шампионата на Стария континент след четири дни.

Единственото попадение в срещата реализира новият капитан на "Трите лъва" Уейн Рууни от дузпа в 68-ата минута, с което бяха прекратени неволите в предни позиции на домакините.

Очаквано англичаните имаха пълно превъзходство в срещата и рядко позволяваха на съперника си дори да мине центъра, но атаките им бяха предсказуеми, а ефективността на нападателите – нулева.

Ерата без Франк Лампард и Стивън Джерард все пак бе започната с успех, а българските национали трябва да са респектирани от дисциплината, с която Норвегия отбранява вратата си срещу един от европейските колоси.

Преди почивката англичаните опитваха по-активно да превземат крепостта на норвежците, но най-чистите положения бяха изпуснати от Даниел Стъридж и Рахийм Стърлинг, като в 40-ата минута пробив на Джак Уилшър бе спрян непозволено с шпагат на Нордвейт, но съдията не отсъди дузпа.

Това се случи в 68-ата минута след интервенция срещу Стърлинг и с точния изстрел на Рууни от 11-те метра приключиха мъките на Англия в атака. Като цяло домакините изиграха по-слабо второто полувреме, а и селекционерът Ходжсън направи шест промени в състава си, с които цели пет пъти накара възпитаниците си да разменят капитанската лента.

С попадението си Рууни измести Майкъл Оуен от 4-тото място във вечната ранглиста на реализаторите с националната фланелка, като има 41 точни удара и само легендарните Боби Чарлтън, Гари Линекер и Джими Грийвс имат повече.

Водещи

Най-четени