Анев 19-ти в преследването, фотофиниш реши световната титла 10.02 | 16:39

Красимир Анев с отлични шансове да се класира за масовия старт в Нове Место

От Даниел Любомиров

Емил Хегле Свендсен (Норвегия) спечели втората си титла на Световното първенство по биатлон в Нове Место, след като фотофиниш му присъди победата в преследването на 12.5 км след страхотно шоу и напрегнат финален спринт с Мартен Фуркад (Франция).

В крайна сметка се оказа, че френската звезда в белия спорт е останал на втора позиция с едва 0.1 секунда пасив спрямо щастливия победител, който вчера спечели и спринта на 10 км.

За Фуркад това е трети сребърен медал, като той не можа да се пребори за успеха въпреки отличната си стрелба - за разлика от него, Свендсен направи 1 пропуск, но силното му бягане в края подсигури победата.

На трета позиция приключи руснакът Антон Шипулин с 20 чисти мишени, докато 4-тото място също отиде на сметката на Руската федерация - Дмитри Малишко също бе безгрешен в стрелбата, но не можа да се покачи на почетната стълбица.

От българите най-добре се представи Красимир Анев, който започна с 11-ти стартов номер след историческото си постижение вчера в спринта. Роденият в Самоков спортист завърши 19-ти с пасив от 1:49 минути, като направи и 2 грешки на огневия рубеж.

Почти сигурно Анев ще заслужи участие в масовия старт, който ще се проведе в последния ден на Световното първенство.

За съжаление Владимир Илиев направи цели 5 пропуска в стрелбата и това го лиши от значително по-добро класиране - той завърши 39-ти, като все пак тръгна 42-ри и регистрира прогрес на пистата в Чехия.

Голям провал записа националният отбор на Германия - Ерих Лесер се оказа най-предно класиран с 14-ата си позиция, Симон Шемп е 18-и, а Арнд Пайфер и Андреас Бирнбахер са съответно на 21-о и 22-о място.

Водещи

Най-четени