Арсенал и Сити договориха условията си за трансфера на Насри 23.08 | 18:08

Сайтът на "артилеристите" потвърди, че французинът е на часове от официалния си трансфер в Манчестър Сити

От Михаела Ганчева

Официалният сайт на Арсенал потвърди широкоразпространената информация, че Самир Насри ще премине в Манчестър Сити и след като днес сутринта стана ясно, че той няма да пътува с тима за реванша от плейофа в Шампионската лига с Удинезе, сега вече се разбира, че френският халф и "гражданите" са се договорили за личните условия на играча.

24-годишният атакуващ полузащитник прекара три години в лондонския клуб и е реализирал 18 гола в 86-те си изиграни мачове с екипа на "артилеристите".

Насри беше спряган за трансфер още от самото начало на лятото и така и никой от щаба на Арсенал не желаеше да признае, че се водят преговори за неговото напускане. Арсен Венгер дори го включи в състава за дербито от Премиършип с Ливърпул, което бе загубено с 0:2, но по желание на играча не компрометира преминаването му в Сити и не разчиташе на него срещу Удинезе в Шампионската лига.

Самият треньор на Манчестър Сити Роберто Манчини намекна, че сделка няма да има, ако Насри се включи за Арсенал в най-авторитетния турнир в света и това провокира френският халф да помоли Венгер да не го включва в групата за срещите с италианския представител.

"Най-лошото нещо, което може да ни се случи, е да загубим Насри и Сеск. Тогава няма как да убедим хората, че имаме амбиции", бяха думите на Арсен Венгер на 9-ти август, когато нито един от двата трансфера не бе финализиран. Сега вече всичко, което френският специалист се опита да отрече и да умаловажи, става реалност.

Остава да се разбере ответният удар на Венгер и начинът, по който той ще опита да запълни пробойните в състава си, оставени след напускането на двамата най-важни играчи за Арсенал.