Арсенал и Барселона потвърдиха трансфера на Сеск Фабрегас 15.08 | 08:24

Испанският национал се завръща в родния си тим, откъдето на 16-годишна възраст потегли по посока Англия

От iNews.bg

Лондонският Арсенал потвърди официално чрез своя клубен сайт, че капитанът на "артилеристите" Франсеск Фабрегас ще играе в европейския шампион Барселона през новия сезон. Малко по-късно новината бе потвърдена и от страна на испанския клуб.

Това на практика стана ясно още в петък, но до последно се очакваше официално потвърждение, което да отбележи края на осемгодишния престой, който каталунецът изкара като футболист на Арсенал. Сеск напусна родния Барселона и се присъедини към "топчиите" през месец септември 2003, когато все още бе едва 16-годишен.

Последваха 303 мача и 57 отбелязани гола с фланелката на Арсенал във всички турнири, като испанецът достигна дори до капитанската лента на английския тим. Фабрегас все още държи и рекорда за най-млад футболист, записал мач за първия тим на Арсенал (16 години и 177 дни) както и постижението за най-млад голмайстор (16 години и 212 дни).

С времето Сеск се утвърди като основен полузащитник на водения от Арсен Венгер тим, с което си спечели и любовта и симпатиите на феновете. Предложението на Барселона обаче се оказа неустоимо за плеймейкъра, който каза "да" на любимата Барселона и ще се присъедини към каталунския колос.

"Беше очевидно, че не искаме да се разделяме със Сеск Фабрегас, като все още е така. Но също така разбираме неговото желание да се завърне в родния си клуб, като приехме офертата на Барселона. Благодарим на Сеск за приноса му към Арсенал и му пожелаваме много успехи в бъдеще", цитиран бе Арсен Венгер.

Официалният сайт на Арсенал информира, че сега трансферът е въпрос на формалности, като преди халфа предстои да премине медицински прегледи в Барселона и да подпише своя личен контракт с европейския шампион. Очаква се това да се случи още днес.

Водещи