Арсенал отново не можа да отбележи гол в Премиършип 26.08 | 17:28

"Артилеристите" завършиха наравно 0:0 като гост на Стоук Сити

От Даниел Любомиров

Арсенал отново не можа да спечели гостуването си на Стоук Сити, но и разочарова привържениците си с втори пореден мач без отбелазан гол - двубоят на "Британия Стейдиъм" завърши наравно 0:0.

Така след нулевото реми преди седмица Арсенал продължава със суха мрежа, без голмайстор и с 2 точки от 2 кръга в Премиършип. Стоук също има 2 пункта, след като завърши 1:1 преди 8 дни като гост на Рединг.

Възпитаниците на Арсен Венгер имаха предимство във владението на топката и в халфовата линия, но така и не създадоха нито едно чисто голово положение. В същото време Стоук предпочиташе да подсигури играта си в отбрана и не изглеждаше заинтересован да търси гол.

Закономерно срещата завърши без победител, а в 92-ата минута на срещата Оливие Жиру си навлече гнева на феновете на Арсенал, когато опита от 30 метра да прехвърли вратаря на домакините Асмир Бегович, вместо да подаде в центъра на откъсващия се сам срещу вратата Арън Рамзи.

През целия мач на двата отбора им беше изключително трудно да организират достатъчно опасни атаки и да създадат чисти положения, като доминацията на Арсенал в средната линия на терена не им носеше позитиви.

Артета, Подолски и Жервиньо имаха предимство спярмо съперниците си в подножието на атаката, но Оливие Жиру така и не получи нито един шанс да отправи удар към вратата през първото полувреме.

Като цяло най-опасното положение пред вратата на Асмир Бегович бе създадено след подхлъзване на защитника на Стоук Марк Уилсън, което позволи на Подолски да получи топката отляво в наказателното поле на 5 метра от вратата. За съжаление на германския национал, той уцели тялото на падналия бранител и не можа да порази мрежата.

Арсенал стигна до 5 корнера до почивката, но от тях нищо не се получи и офанзивните футболисти на Венгер претърпяха пълен провал в опита си да пробият отбраната на домакините. Единственият път, когато дебютантът на вратата на Арсенал Вито Маноне трябваше да се намесва, бе при далечен изстрел на Глен Уилън.

След почивката стереотипът на мача се запази, макар Стоук малко по-често да пробваше да атакува противника си - тоест, да изсипва топката в наказателното поле от фланговете и от тъч. В крайна сметка нападателите на Тони Пулис нямаха възможност да обстрелват италианския страж на Арсенал, а на другата страна на полето напрежение също рядко биваше създавано.

Жиру стреля ефектно със странична ножица от точката за дузпа, но единствено спечели аплодисменти за атрактивното си отиграване. Арсенал продължаваше да страда откъм идеи в нападение дори след влизането на Тио Уолкот и Окслейд-Чембърлейн - бранителите на Стоук нямаха проблеми да чистят в корнери, които набъбнаха до 11 на брой, но без резултат.

Водещи