Асафа Пауъл: С Болт сме приятели в живота, но истински врагове на пистата 24.08 | 14:57

"Аз съм спринтьор номер едно в момента и го доказах с резултатите си през годината. Мисля, че отново дойде времето всички да се съобразяват с мен", закани се ямаецът

От Мариян Найденов

Бившият рекордьор на 100 метра Асафа Пауъл смята, че няма причина да се страхува от основния си конкурент Юсейн Болт в дългоочакваната битка между двамата спринтьори на Световното първенство в Даегу (Южна Корея).

Пауъл държи най-бързото време в света за сезона с постижението си от 9.87 секунди - с десета от секундата по-добро от рекорда на Болт през 2011-та, което му дава допълнителна увереност, че ще излезе от сянката на прочутия си сънародник и ще блесне на шампионата в Южна Корея.

"Аз съм спринтьор номер едно в момента и го доказах с резултатите си през годината. Мисля, че отново дойде времето всички да се съобразяват с мен", закани се ямаецът пред Daily Mail. "Най-сетне се чувствам на 100% готов за борба, за първи път ми се случва да съм толкова уверен преди старта на голям форум".

Въпреки че надви Болт по показатели през годината, Пауъл отново остана далеч от славата и медийното внимание, на което се радва сънародника му още от момента, в който Светкавицата блесна с феноменалния си спринт на Олимпиадата в Пекин през 2008-ма. Попитан дали се чувства в сянката на своя главен конкурент, Пауъл обясни:

"Не се чувствам пренебрегнат. Аз съм професионален атлет и оценявам приноса на Юсейн в спорта. Той накара много хора да се влюбят в бягането и да следят с нетърпение всяка негова изява. С Болт сме приятели в живота, но истински врагове на пистата".

Водещи