Конкурент на Юсейн Болт готов да се бори за златото 23.08 | 15:03

Английската звезда в спринта Дуейн Чембърс обяви, че конкурентите на Болт вече не го смятат за непобедим и това им дава повече увереност

От Краси Киров

Според надеждата за златен медал на Великобритания Дуейн Чеймбърс световният шампион Юсейн Болт е показал през този сезон, че вече не е непобедим и това окуражава конкурентите му да мечтаят за титла в Даегу.

Според резултатите от досегашните турнири през годината тройният олимпийски и световен шампион е регистрирал едва шесто време - 9.88 секунди на 100 метра.

"Юсейн показа този сезон, че е човек", заяви Чеймбърс, който все пак остава доста назад, в сравнение със спринтьора от Ямайка, след като неговото постижение е 10.01 секунди. "Не се знае какво ще се случи, защото всеки си има най-добрия ден. Трябва да се представим по възможно най-добрия начин, когато сме на финала."

Болт е действащ световен рекордьор с резултат 9.58 на финала на 100 метра на Световното първенство в Берлин през 2009-та година.

"Той доминираше по изключителен начин - ние, атлетите, не си представяхме, че такова нещо е възможно. Въпреки че не е в най-добрата си форма, аз нямам съмнения, че все още той е номер 1 и е основен претендент. Не бих се съмнявал в него", завърши Чеймбърс.

Болт може да не се намира в най-доброто си състояние, но е непобеден от вече една година, откакто претърпя поражение в Стокхол миналия август от Тайсън Гей, който обаче няма да се подвизава на Световното първенство заради контузия. Все пак, сънародникът на Болт - Асафа Пауъл, се представя далеч по-впечатляващо от него със своето постижение от 9.78 секунди.

Водещи

Най-четени