БФС не допусна Черноморец Поморие до участие в "А" група 15.06 | 16:31

Два допълнителни баража ще допълнят бройката от 16 клуба в групата на майсторите за следващия сезон

От Константин Симидчийски

Въпреки, че спечели промоция за "А" група, но и до голяма степен очаквано, отборът на Черноморец Поморие няма да играе в родния елит през следващия сезон. Поради липсата на представени доказателства от клуба за наличието на несвързани лица в управлението на Черноморец-Поморие и ПФСК Черноморец-Бургас, Лицензионната комисия отказа да издаде лиценз на отбора за участие в елитната група.

Днес Българският футболен съюз се събра на специално заседание, на което обсъди няколко сериозни точки, отнасящи се към начина, по който ще изглежда "А" група. Освен отказа да даде лиценз за групата на майсторите на Черноморец (Пм), БФС реши и да организира още два допълнителни баража, които да попълнят бройката от 16 отбора в елита.

Както е известно, тимът на Пирин отпадна от сметките за сезон 2011/12, което и допълнително усложни задачата пред ръководителите на българския футбол. Така предстои да видим два баража - между Видима Раковски и Спортист Своге, както и между Етър и Светкавица, като победителите ще получат шанс играят в "А" група.

Бургаският Нефтохимик от своя страна ще получи възможност да влезе в "Б" група за следващата кампания, но само при условие, че спечели баража си срещу Септември Тервел.

Решения на Българския футболен съюз от 15.06.2011:

1. Черноморец-Поморие ще продължи да се състезава в "Б" група през сезон 2011-2012

2. В духа на феърплея загубилите от Черноморец-Поморие отбори в баражите за влизане в "А" група получават правото да изиграят решителен плейоф помежду си и да определят новия член на "А" група. Двубоят между Видима и Спортист-Своге ще се състои другата седмица, като датата ще бъде насрочена допълнително след консултации с двата клуба.

3. В петък, 17 юни, на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен ще се изиграе баражът между Светкавица-Търговище и Етър-Велико Търново за попълване на "А" група до 16 отбора.

4. За попълването на "Б" група ще ес изиграе бараж между отборите на Нефтохимик-Бургас и Септември-Тервел.

Водещи

Най-четени