Бащата на Адриан Сутил: Хамилтън е жалък 05.02 | 13:57

Бившият световен шампион вбеси сериозно Сутил - старши, след като не се яви да свидетелства на процеса срещу сина му

От Константин Симидчийски

Отказът на пилотът от Формула 1 Луис Хамилтън да се яви на процеса, в който е обвинен неговия бивш съотборник и приятел Адриан Сутил отново вкара името на британеца в негативните заглавия.

Сутил бе намерен за виновен и осъден условно на 18 месеца затвор за нанасяне на телесна повреда и отсъствието на световния шампион за 2008-ма година от процеса вбеси бащата на подсъдимия.

"Хамилтън е много жалък. Премести се в Монако и не даде новия си номер на Адриан. Но щом имаше лични проблеми често му звънеше.

Неговият баща изпрати на моя син съобщение, в което заяви, че се надява всичко на изслушването да мине добре. А Луис не направи нищо. Мисля, че моето момче си е избрало неподходящ приятел.

В момент, в който Адриан имаше нужда от подкрепа, той можеше да каже на отбора си, че има друг ангажимент. Или поне можеше да се обади и да каже, че не може да дойде. Тогава постъпката му нямаше да е толкова неприемлива.

Но не посмя дори да направи това лично. За голям шампион това е доста срамна постъпка. Почуствах се обиден", заяви бащата на Сутил за Munchner Merkur.

По-рано през седмицата пред вестник Bild осъденият пилот нарече Хамилтън "страхливец.

"Не желая да бъда приятел с такъв човек. За мен той не е мъж", категоричен бе бившият пилот на Форс Индия.

От Макларън заявиха, че Луис Хамилтън няма да коментира случая, защото това може да окаже влияние върху евентуалното обжалване на присъдата от страна на Адриан Сутил.

Водещи

Най-четени