Бербатов: Обичах да играя със Стилиян и Мартин 19.04 | 09:24

Днес той публикува на личния си профил във Facebook снимки със Стенли и Марто от периода, когато и тримата още играеха в националния отбор

От Мариян Найденов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов продължава да бъде изключително активен в социалната мрежа Facebook.

След като последните няколко дни той на два пъти пусна снимки на свои рисунки (най-напред той сподели с всички за страстта си да рисува, а след това последователно качи свои творби, първо на любимия си рапър Снууп Дог, а след това и на любимия си телевизионен герой - доктор Хаус, в който се превъплъщава Хю Лори.

Този път той показа две снимки от незабравимите си моменти в националния отбор, заедно с останалите двама българи, които в момента играят във Висшата лига - капитанът на България и Астън Вила Стилиян Петров и Мартин Петров, който понастоящем се изявява за Болтън.

Днес той публикува на личния си профил във Facebook снимки със Стенли и Марто от периода, когато и тримата още играеха в националния отбор.

Под снимката, на която е заедно с Мартин Петров, Бербатов е написал на английски: "Обичах да играя тези двама футболисти - С и М." (I loved playing with those two players...S and M:)))respect..).

Митко, който беше един от първите, които подкрепи капитана Стилиян Петров, след като се разбра, че той е болен от остра форма на левкемия, за пореден път показа, че не го е забравил, като под втората, с която е рамо до рамо със Стенли, използвайки известна заемка от фолклора на Ливърпул, но в случая напълно оправдано, той е написал: "Знам, че всички мислят по същия начин, но все пак и аз ще го напиша: Никога няма да бъдеш сам" (в оригинал - "I know everyone thinks the same,but I'll write it here anyway.. You'll Never Walk Alone..")

Припомняме ви, че днес, 19 април, точно в 19:19 часа, на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" в София ще се проведе мероприятие в подкрепа на Стилиян Петров в най-тежката му битка в живота.

Организаторите на събитието призовават: "Да се съберем колкото може повече хора с еднакви фланелки (примерно само с номер 19 на лицето и гърба). И на 19 април в 19 часа и 19 минути да покажем масова подкрепа към Стилиян Петров от България, показвайки на света, че сме хубави хора."

Всеки, който желае да присъства, може да влезе през входове №13 и 14 след 18:00 часа. Няма ограничения в облеклото, просто е необходимо присъствие.

По инициатива на Българския футболен съюз пък 24-ия кръг в "А" група преминава под надслов "Стенли, ние сме с теб!"

В мачовете, които се изиграха във вторник и сряда, и тези, които по програма са днес, всички професионални футболисти от елита ще излязат на терените в цяла България със специално изработени фланелки с надпис в подкрепа на рекордьора по участия с екипа на националния ни отбор.

Както е известно, в началото на месеца Стилиян Петров бе диагностициран с остра форма на левкемия. Оттогава насам капитанът на националния ни обор получи подкрепа както от цяла България, така и от целия свят, като в негова подкрепа възникнаха още няколко инициативи, най-голямата от които се очертава да бъде благотворителен мач между отборите, за които той се превърна в легенда - Селтик и Астън Вила.

Възникнала спонтанно, инициативата да се подкрепя Стилиян Петров в 19-ата минута на мачовете (номерът, с който играе Стенли), подета първо от феновете на Астън Вила, а след това и от тези на Селтик, почти всички български отбори и още много други, се превръща в най-масовата форма хората да изразят съпричастността си към битката на Стилиян.

В тази връзка няма по-подходящо място от националния стадион "Васил Левски" и търсеният ефект с трите символични числа на днешната дата - 19 април - 19:19 часа, за да подкрепим ние българите капитана си и да му покажем, че България е с него.

Водещи

Най-четени