Бербатов остана втори за януари в класацията на феновете на Юнайтед 08.02 | 07:56

Хавиер Ернандес спечели гласуването с 69 гласа преднина

От iNews.bg

Българинът Димитър Бербатов се нареди на втора позиция в януарското издание на анкетата за "играч на месеца", която официалният сайт на "червените дяволи" организира. Бербатов бе изпреварен с едва 69 гласа от младия му мексикански колега в атаката на Юнайтед Хавиер Ернандес.

В анкетата са взели участие над 33 000 души, като Митко и Ернандес събират общо 90% от гласовете на привържениците, а след тях се нареждат Райън Гигс и Неманя Видич.

През месез януари тимът на сър Алекс Фъргюсън събра 13 точки от възможните 15 и преодоля два рунда на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия.

Хавиер Ернандес пък бе главно действащо лице в четири от двубоите. Той отбеляза победни попадения срещу Уест Бромич за Висшата лига и срещу Саутхямптън за Купата, а освен това стана автор и на изключително важни голове в двубоите със Стоук Сити и Блекпул.

От своя страна Димитър Бербатов вкара пет гола през първия месец на новата 2011-а година. Българинът се разписа три пъти във вратата на Блекбърн за победата с 5:0 и добави още две попадения в тази на Блекпул. Митко бе с основна заслуга и за победа на "червените дяволи" над вечния съперник Ливърпул, спечелвайки дузпа за своя тим.

Само преди дни пък от Футболната асоциация на Висшата лига определиха именно Димитър Бербатов за играч №1 в Премиършип за януари, а неговия наставник Алекс Фъргюсън съответно бе избран за най-добър мениджър. В края на същия месец Бербо спечели доверието и на авторитетния футболен сайт Goal.com, който също го призна най-добър.

За Хавиер Ернандес това е второ признание от страна на привържениците, които го определиха за най-добър и през октомври миналата година. Бербатов пък бе №1 във въпросната класация през месец септември.

Водещи

Най-четени