Няма оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед 11.02 | 14:59

От "Олд Трафорд" опровергаха информацията, че 1.6 милиарда паунда са били предложени от катарски купувачи

От iNews.bg

Английският футболен гранд Манчестър Юнайтед опроверга пред BBC твърденията в местната преса, че катарски бизнесмени са отправили предложение в размер на впечатляващите 1.6 милиарда паунда за закупуването на клуба.

Медии на Албиона информираха тази сутрин, че собствениците на "червените дяволи" - американската фамилия Глейзър, са близо до сключване на рекордна сделка с евентуални купувачи от страната домакин на Мондиал 2022.

Източник от "Олд Трафорд" обаче довери пред BBC, че "не съществува каквато и да е оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед, като евентуална такава не би била и приета, защото клубът не е за продан".

Арабските пари вече навлязоха с гръм и трясък в английския футбол, след като през 2008 г. градският съперник на Юнайтед - Манчестър Сити, бе закупен от шейх Мансур бин Зайед ал Нахян от Обединените Арабски Емирства, който в последствие наля повече от 1 милиард лири в амбициозния си проект на Йистландс.

Манчестър Юнайтед пък е в притежание на фамилия Глейзър от месец май 2005 г., когато американците придобиха контрол над клуба, сключвайки сделка на обща стойност 790 милиона паунда.

Управлението на Глейзър обаче им донесе яростни критики от страна на привържениците на клуба, по-голямата част от които не спират да протестират по различни начини срещу американската фамилия, а в символ на протеста се превърнаха жълто-зелените шалчета, които могат да бъдат забелязани по време на всеки мач в "Театъра на мечтите".

Стигна се дори и до възникване на групировката "Червени рицари", съставена от богати поддръжници на Манчестър Юнайтед, готови да откупят любимия си клуб от настоящите му собственици. Противно на настроенията по трибуните обаче, фамилия Глейзър вече получи подкрепата на мениджъра сър Алекс Фъргюсън.

Слуховете за евентуално закупуване на Манчестър Юнайтед идват само ден, преди на "Олд Трафорд" да гостува градският съперник на "червените дяволи" - Манчестър Сити. Юнайтед е лидер във временното класиране на Премиършип, като Димитър Бербатов и компания имат аванс от 5 точки и мач по-малко пред втория Манчестър Сити.

Водещи

Най-четени