Бербатов очаква с нетърпение американското турне на Юнайтед 07.06 | 13:05

Българският нападател на "червените дяволи" призна, че е влюбен в страната на неограничените възможности

От iNews.bg

Въпреки усилените спекулации в последните седмици, че българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов вече е изиграл последния си мач за новия английски шампион, благоевградчанинът далеч не смята така.

Бъдещето на Бербатов се превърна в широко дискутирана тема, особено след финала за Шампионската лига с Барселона, когато българинът не попадна дори сред резервите на "червените дяволи", а в последствие и изгледа срещата от съблекалнята на Юнайтед.

Говорейки пред официалния сайт на Юнайтед обаче, деветката на "червените" далеч не сподели притеснения относно бъдещето си в "Театъра на мечтите". Контрактът на българина с Манчестър Юнайтед изтича през лятото на следващата година, което и може да принуди сър Алекс Фъргюсън да направи опит да го продаде в друг клуб, за да не го загуби без трансферна сума догодина.

"Гледам напред към предстоящото турне в Америка, защото наистина се забавлявах там през миналото лято", каза бившият капитан на България пред сайта на клуба. "Всички бяха много мили с нас, а градовете бяха много интересни".

"През това лято ще посетим различни места и ще се запознаем с много хора, което е добре. Трябва да призная, че много хора, включително и аз, се надявахме на завръщане в Америка през тази година. Всички се чувстваме развълнувани от предстоящото турне", добави Бербатов.

Пред английския шампион предстои триседмичен тур, по време на който ще бъдат зарадвани футболните фенове в Бостън, Сиатъл, Чикаго, Ню Джърси и столицата Вашингтон. Димитър Бербатов пък не скри страстта си към американския бит и култура.

"Има много неща, свързани с Америка, които обичам, включително и киното. Толкова много добри филми са направени там. Също така, харесва ми да гледам мачовете от Професионалната футболна лига. Нямам любим отбор, но винаги се старая да проследя Супербоул. Няколко пъти съм бил в Маями, като наистина харесвам тази част от света. Когато свърша с футбола, обмислям да посетя Америка и да изследвам тази страна малко повече", открехна родният футболист.

"Но преди това ми предстои завръщане там с Юнайтед. По време на предсезонната подготовка не става въпрос чак толкова за разбирателството между футболистите. Ние вече се познаваме добре и сме си много близки. Целта е най-вече да укрепнем физически и да бъдем готови за новия сезон. Да бъдем в оптимална форма, когато дойде време за първия мач за годината", добави Берба.

Водещи

Най-четени