Емил Данчев: Бербатов иска да остане и да печели още трофеи с Юнайтед 18.06 | 12:49

Бербатов има само една година до изтичането на настоящия си контракт с "червените дяволи", а преговорите за нов договор са в застой

От Мариян Найденов

Въпросителните около бъдещето на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед стават все повече, след като агентът му Емил Данчев разкри пред Goal.com, че засега никой от клуба не се е свързвал с него, за да говорят за евентуално подновяване на договора на нападателя.

Бербатов има само една година до изтичането на настоящия си контракт с "червените дяволи", а преговорите за нов договор са в застой, тъй като той смята, че заслужава повече от едногодишното му продължаване, след като стана голмайстор на Висшата лига с 21 попадения през сезона.

Според Goal.com, Бербатов е казал на Юнайтед преди финала за Шампионската лига, че ще бъде доволен, ако изпълни сегашния си договор, по който той получава 80 000 паунда на седмица, след което да стане свободен агент.

30-годишният нападател, който и досега държи рекорда за най-скъп трансфер в историята на Манчестър Юнайтед, след като през лятото на 2008 г. премина на "Олд Трафорд" от Тотнъм за 30.75 милиона паунда, беше оставен от сър Алекс Фъргюсън извън групата за финала в Шампионската лига с Барселона. Това още повече засили спекулациите, че българинът ще напусне отбора, а интерес към него има от няколко европейски клуба.

Агентът на Бербатов - Емил Данчев призна, че бъдещето на клиента му все още е неясно, след като нито изпълнителният директор Дейвид Гил, нито мениджърът сър Алекс Фъргюсън са потърсили контакт с него.

"Няма новини, защото не сме чули нищо от никого. След като говорим с Манчестър Юнайтед ще знаем повече. Това, което мога да кажа е, че Бербатов е много щастлив на "Олд Трафорд".

Много отбори се интересуват от Димитър, но той иска да остане в Манчестър и да печели още трофеи. Той има договор с клуба и не обръща внимание какво се пише в британските медии", каза Емил Данчев.

Водещи

Най-четени