Берое пречупи Локомотив София с ранен гол 09.03 | 19:27

Емил Ангелов реализира единственото попадение още във 2-ата минута

От Даниел Любомиров

Берое спечели първата си победа през пролетта, след като се наложи с 1:0 над Локомотив София на ремонтирания градски стадион в Стара Загора.

Седалки вече има навсякъде по трибуните, като в централната ложа има 24 модерни места за VIP клиенти, а срещу централния сектор със зелени букви е изписано "Берое".

Голът за победата на домакините бе дело на Емил Ангелов още във 2-ата минута, когато той получи удобен пас от Стефан Велев и почти на празна врата отблизо реализира.

"Железничарите" отстъпваха в играта през по-голямата част от двубоя и особено след почивката с нищо не застрашиха вратаря на Берое Ивайло Иванов. Той самият трябваше да показва класа единствено в 14-ата минута, когато Владимир Манчев излезе очи в очи с него, но не можа да го преодолее.

След почивката по-активният отбор на терена бе този на Илиан Илиев, но Искрен Писаров, Антонио Ливраменто, Велев и Ангелов не можаха да пратят топката в мрежата за втори път. Треньорът на Локомотив Антон Велков пробва с трите си смени да освежи редиците си на терена, но не постигна никакъв успех.

Така Берое прекрати негативната си серия без победа във Виктория футболно първенство и грабна три точки наведнъж за първи път от 26-ти октомври миналата година. Възпитаниците на Илиан Илиев вече имат 15 пункта и временно ще заемат 12-та позиция в класирането, като зад тях е Ботев Враца с 14 в актива си и мач по-малко.

Локомотив София пък е 11-ти и все още има 16 точки, с които засега остава над чертата, но намиращият се на опасното 14-то място Видима-Раковски е с 10 пункта и също не е изиграл мача си от 17-ия кръг.

"Заралии" започнаха по най-добрия възможен начин и още във втората минута откриха резултата, благодарение на хубава атака по десния фланг. Антонио Ливраменто получи топката от тъч и с пета изведе Стефан Велев в наказателното поле, който центрира успоредно на голлинията и Ангелов отблизо простреля Валентин Галев за 1:0.

Гостите от столицата трудно успяваха да организират качествени атаки към противниковата врата, но можеха да изравнят след грешка в защита на Берое. Юлиан Петков открадна топката около централната линия и с бърз пас напред намери Владимир Манчев, който веднага подаде за Младен Стоев.

Последният технично съхрани кълбото и изведе нападателя сам срещу стража на "заралии" Ивайло Иванов, но ударът на Манчев бе отразен майсторски в корнер.

До края на първото полувреме домакините по-често търсеха акции в предни позиции, но вратарят на Локомотив Галев се намесваше адекватно винаги, когато се налагаше. Той попречи на Каядо да засече удобно подаване на Искрен Писаров, а в 26-ата минута отново Каядо стреля от пряк свободен удар, но не намери целта.

Единственият по-сериозен опит на "железничарите" да се доберат до изравнителен гол дойде след шут на Даниел Пеев, който обаче също се оказа неточен.

Треньорът на Берое Илиан Илиев не бе доволен от съдийството на Николай Йорданов и потърси лична саморазправа с него след края на първата част. Наставникът на домакините щеше да бъде още по-нервен след почивката, когато гол на Бабангида беше отменен заради засада.

Самият Ангелов можеше да се разпише за втори път в 49-ата минута, когато бе изведен сам срещу Галев, но вратарят на Локо излезе и отне кълбото от краката на нападателя. Натискът на Берое не позволяваше на гостите от София да изнасят топката и те се бяха наредили пред собственото си наказателно поле.

В 61-ата минута именно Емил Ангелов прати кълбото в мрежата, но попадението не бе зачетено заради маркирана засада - Писаров стреля с пета, но Галев изби, като Ливраменто се размина с топката и тя попадна в Бабангида, който е бил в нередовно положение, когато я е пратил в мрежата.

Малко по-късно Берое се отчете с нов пропуск, като този път Стефан Велев напредна и стреля пред наказателното поле, като кълбото рикошира в Илиян Гаров, преди да бъде уловено от вратаря на гостите.

Наставникът на Локомотив Антон Велков пробва с трите си смени да съживи редиците си, но включилите се Борис Кондев, Марчо Дафчев и Антонио Павлов не донесоха търсеното освежаване.

Тодор Христов пък направи повторния си дебют за Берое в 70-ата минута, когато получи аплодисментите на публиката, заменяйки Каядо.

120 секунди преди края изненадващо гостите можеха да изравнят, след като Александър Бранеков избегна засадата и се възползва от колективна грешка в отбрана на домакините. Топката бе продължена към Кристиан Добрев, който обаче не успя да се разпише от чистата позиция.

Водещи

Най-четени